latinica  ћирилица
30/09/2022 |  13:35 ⇒ 22:25 | Autor: RTRS

Bijeljina: Pomen poginulim i obilježavanje 30 godina od osnivanja elitne jedinice

Na spomen-obilježju ispred Policijske uprave Bijeljina služen je pomen poginulim borcima Četvrtog odreda Specijalne brigade policije Republike Srpske, a povodom obilježavanja 30 godina od osnivanja ovog odreda.
Bijeljina - Četvrti odred Specijalne brigade, parastos - Foto: SRNA
Bijeljina - Četvrti odred Specijalne brigade, parastosFoto: SRNA

- Heroji ne umiru, oni hrabro ginu da bi vječno živjeli - ispisano je na spomen-obilježju ispred zgrade Policijske uprave Bijeljina gdje je održan pomen i okupljanje veterana Četvrtog odreda Specijalne brigade policije.

Ova specijalna jedinica MUP-a Republike Srpske učestvovala je na svim ratištima u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i dala je nemjerljiv doprinos u borbi srpskog naroda za slobodu. Odred je imao 17 poginulh i 200 ranjenih pripadnika.

Ratni komandanat odreda Ratomir Draganić rekao je da je ova elitna jedinica ratovala širom Republike Srpske sa ciljem zaštite stanovniptva i teritorije Srpske.

Foto: SRNA

- Mlade generacije treba učiti da pamte i poštuju herojsku i časnu borbu za stvaranje Republike Srpske - ocijenio je Draganić.

Ljubiša Borovčanin, ratni zamjenik komandanta Specijalne brigade policije, rekao je da sa ponosom danas čuvaju Republiku Srpsku za koju su položeni životi heroja.