latinica  ћирилица
30/09/2022 |  14:41 ⇒ 22:25 | Autor: SRNA

Žunić: Orbanova podrška Dodiku - podrška investicijama i politici neutralnosti

Šef Kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Žunić izjavio je da je podrška premijera Mađarske Viktora Orbana srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku podrška investicijama i politici neutralnosti, a ne politici pognute glave.
Igor Žunić - Foto: RTRS
Igor ŽunićFoto: RTRS

Žunić je istakao da je riječ o podršci saradnji Mađarske i Srpske, koja je na najvišem nivou zahvaljujući ovoj dvojici velikih lidera.

- Mađarska se u ovim turbulentnim vremenima pokazala kao iskreni prijatelj Srba sa obje strane Drine. Dodik i Orban su ljudi koji čvrsto stoje iza svojih naroda i građana, nepokolebljivi u odbrani interesa i srpskog i mađarskog načina života, običaja i svega onoga u šta vjerujemo i čemu težimo - naglasio je Žunić.

On je istakao da je uvjeren da će još dugo godina ova dva velika političara čvrsto sarađivati u korist građana.

- Mađarska kao prijatelj Srpske je još jedan znak da u svijetu imamo jake i odane saveznike i da nikada nećemo biti sami u obrani Republike Srpske, njenih prava i nadležnosti - zaključio je Žunić.

Mađarski premijer Viktor Orban podržao je juče Dodika, za koga je rekao da je spreman očuvati mir, da je otvoren za dijalog, zalaže se za Dejton i u svim prilikama čuva interese srpskog naroda.