latinica  ћирилица
30/09/2022 |  16:53 ⇒ 22:23 | Autor: SRNA

Novaković Bursać: Orbanova podrška Dodiku kao lideru sa vizijom za svoj narod i zemlju

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštune BiH Snježana Novaković Bursać rekla je da je podrška premijera Mađarske Viktora Orbana lideru SNSD-a Miloradu Dodiku na predstojećim izborima poruka onima koji imaju jasnu viziju za svoj narod i zemlju.
Snježana Novaković Bursać - Foto: RTRS
Snježana Novaković BursaćFoto: RTRS

- To oslikava činjenicu da je Dodik tražio i našao prijatelje među realnim političarima kao što je i sam i ta vrsta razumijevanja je puno dragocjenija nego nekakve iluzorne i imaginarne organizacije od kojih dobijamo kontinuirane zahtjeve, a nikakvu konkretnu podršku i pomoć - pojasnila je Novaković Bursać.

Bursaćeva je navela da je riječ o podršci premijera jedne od članica EU koja je uspjela da sredi svoje unutrašnje uređenje i da se odupre nekim negativnim tendencijama.

Ona je istakla da je podrška Orbana značajna jer se i u sklopu EU participira kao jedan od značajnih lidera koji zna šta hoće, koji ima jasnu viziju za svoj narod i svoju zemlju.

- U tom smislu je i upućena podrška Dodiku koji ima jasnu viziju i jasne planove za svoju zemlju koja je slikovita i značajna - zaključila je Novaković Bursać za Srnu.

Mađarski premijer Viktor Orban podržao je juče Dodika, za koga je rekao da je spreman očuvati mir, da je otvoren za dijalog, zalaže se za Dejton i u svim prilikama čuva interese srpskog naroda.

Vlada Mađarske obezbijedila je bespovratna sredstva za nabavku poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata poljoprivrednicima u Srpskoj, a njih više od 600 do sada se prijavilo za tu pomoć.