latinica  ћирилица
30/09/2022 |  17:44 ⇒ 20:18 | Autor: SRNA

Čubrilović i Pastor - nastavak podrške Srpskoj (VIDEO)

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je danas sa predsjednikom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Ištvanom Pastorom razgovarao o dosadašnjoj saradnji dva parlameta, koja je bila na zavidnom nivou, te da su izrazili nadu da ona bude nastavljena i u novom sazivu nakon predstojećih izbora u BiH.
Nedeljko Čubrilović razgovarao sa Ištvanom Pastorom - Foto: SRNA
Nedeljko Čubrilović razgovarao sa Ištvanom PastoromFoto: SRNA

- Pastor je ne samo dugogodišnji predsjednik parlamenta Vojvodine, nego i iskusan čovjek koji je dao pečat saradnje Srba i Mađara unutar Srbije i uspostavljenih odnosa između dvije države koji mogu da služe kao primjer dobrosusjedskih odnosa - ocijenio je Čubrilović nakon njihovog sastanka u Bijeljini.

Čubrilović je istakao da se dosadašnja saradnja ne završava na saradnji dva predsjednika već se odvija kroz institucije, rad parlamentarnih odbora i svega što život znači u političkom smislu i u realnom životu.

Pastor je naveo da je institucionalna podrška, saradnja i pomoć Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodina neupitna i konstantna.

On je rekao da ima puno tema koje povezuju dva parlamenta, prije svega odnos matične države sa svojom dijasporom.

- Mi sada okončavamo jedan period u nadi da ćemo nastaviti našu saradnju, nadam se i personalno, ali institucionalno svakako i moj dolazak je pre svega vezan za izražavanje te spremnosti, dobre želje i otvorenosti - poručio je Pastor.

Nakon sastanka koji je održan u Centru za kulturu "Semberija", Pastor je rekao novinarima da njegovo prijateljstvi sa Čubrilovićem traje duže od 10 godina i da su prvi sureti bili vezani za Budimpeštu gdje su se svake druge godine održavali sastanci parlamenata balkanskih država.

- U posljednje četiri godine to prijateljstvo se razgranalo, saradnja između dva parlamenta se veoma raslojila i postala vrlo bogata - zaključio je Pastor.