latinica  ћирилица
30/09/2022 |  18:27 | Autor: SRNA

Dodik sutra u Laktašima i Banjaluci

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prisustvovaće sutra polaganju kamena temeljca za izgradnju srednjoškolskog centra u Laktašima.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Vrijednost ugovorenih radova za izgradnju ovog školskog objekta iznosi sedam miliona KM, a riječ je o objektu u kojem će učenici sticati obrazovanje iz tehničkih usmjerenja /mašinske, elektrotehničke i drugih struka/.

Ovo je jedan od najvećih projekata koji se realizuje na području grada Laktaši na koji se čekalo decenijama i koji je od velike važnosti za ovu lokalnu zajednicu i njene stanovnike.

Polaganje kamena temeljca zakazano je za 10.00 časova.

Od 11.00 časova srpski član Predsjedništva BiH prisustvovaće svečanom osvećenju temelja hrama posvećenog Svetom Nikolaju Miriklijskom Čudotvorcu u banjalučkom naselju Ada, najavljeno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva.

Novosagrađene temelje će osveštati episkop banjalučki Јefrem uz sasluženje sveštenika i đakona eparhije banjalučke.

Srpski član Predsjedništva BiH i rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin obići će sutra u 13.00 časova građevinske radove u Univerzitetskom gradu na zgradi u kojoj će biti smješteni Arhitektonsko-građevinsko-geodetski fakultet i Šumarski fakultet.

Dodik i Gajanin posjetiće i objekte na kojima se vrši utopljavanje kroz projekat energetske efikasnosti, a riječ je o zgradama Filozofskog fakulteta i Rektorata/Akademije umjetnosti.

Izjave za novinare planirane su u 13.50 časova ispred Rektorata banjalučkog Univerziteta.

Od 19.00 časova Dodik će prisustvovati završnom turniru Regionalne bokserske lige čiji je domaćin Bokserski klub "Slavija" iz Banjaluke.