latinica  ћирилица
01/10/2022 |  08:33 | Autor: RTRS

Mjestimično vlažni kolovozi, mogući odroni

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.
Mokri kolovozi - Foto: ilustracija
Mokri kolovoziFoto: ilustracija

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske ističu da se tokom dana očekuje pojačana frekvencija vozila, kako na putevima tako i na graničnim prelazima, te vozačima savjetuju da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode stanju i uslovima na putu.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dijelu magistralnog puta Banjaluka dva - Srpske Toplice /Omladinska ulica/ zbog izgradnje trotoara.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška – Nova Topola – Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice - Nova Topola saobraćaj se odvija usporeno, na pojedinim mjestima jednom saobraćajnom trakom.

Na dionici Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/ režim saobraćaja je izmijenjen zbog rekonstrukcije magistralnog puta.

Režim saobraćaja izmijenjen je na petlji Јohovac zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja, kao i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Izmijenjen je režim saobraćaja i na dionici magistralnog puta Prijedor - Kozarac radi uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka - Prijedor, te na pravcu Prijedor tri - entitetska granica /Stara Rijeka/ za vrijeme prelaska radnih mašina preko kolovoza tokom eksploatacije rudnika Ljubija.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog puta Čelinac - Kotor Varoš i na putu Čelinac - Ukrina zbog izgradnji razvodne mreže vodovoda, kao i na regionalnom putu Teslić dva - Teslić tri - entitetska granica /Podjezera/ zbog izgradnje kružne raskrsnice.

Izmijenjen je režim saobraćaja i u tunelu "Čeljigovići" na dionici magistralnog puta entitetska granica /Lapišnica/ - Ljubogošta, kao i u tunelu "Stambolčić" na magistralnom pravcu Pale - Podgrab zbog farbanja tunela i instalaciji opreme.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog pravca Stari Majdan - Banjaluka /Rudarska/, kao i na pravcima granica Republike Srpske /Bakračuša/ - Nevesinje jedan, Šipovo - entitetska granica /Novo Selo/, Јezero - Šipovo i Krupac - granica Republike Srpske /Bogatić/.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac - Gornja Vijaka jedan - Gornja Vijaka dva - Razboj, Razboj - Tedin Han i Tedin Han - Teslić zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Јednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča - Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, Gradiška - Nova Topola - Klašnice, te Ukrina - Gornja Vijaka.

Na području Federacije BiH na magistralnom putu Tarčin - Bradina zbog radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice auto-puta Tarčin - Ivan u oba smjera, bez naplate putarine od Vlakova do Bradine.

Zbog izgradnje obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Јajce - Donji Vakuf zbog radova u tunelu "Skela", tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom. U noćnim časovima, od 22.00 do 6.00 časova saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraćaj se odvija na dionici auto-puta Zenica sjever - Zenica jug, kao i na magistralnim putevima Bihać - Bosanski Petrovac, Žitomislići - Počitelj i Donji Vakuf - Travnik.

Na graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja.