latinica  ћирилица
01/10/2022 |  10:38 ⇒ 10:44 | Autor: SRNA

Vulić: Turkovićeva da pročita Ustav i prestane zamajavati javnost mahalskim ponašanjem

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da Bisera Turković nije BiH, ni njen portparol, a nije ni ovlašćena da govori u ime BiH.
Sanja Vulić -
Sanja Vulić

- Ko o čemu - Bisera o svojatanju BiH. Ona ne može govoriti ni u ime grada, Kantona Sarajevo, a ne u ime BiH, jer ni u Sarajevu je ne doživljavaju kao predstavnika BiH, već promotera same sebe i stranke čiji je član - rekla je Vulićeva Srni reagujući na izjavu Turkovićeve da "BiH, kao država koja je prije 30 godina odbranila svoj suvernitet i teritorijalni integritet od agresije, osuđuje i odbacuje pokušaj Ruske Federacije da pripoji teritorije Ukrajine".

Ona je podsjetila Turkovićevu da su o karakteru rata u BiH njih dvije raspravljale na sjednici Predstavničkog doma kada je upozorila da Dejtonski sporazum ne govori o bilo kakvoj "agresiji", već tragičnom sukobu u regionu.

Vulićeva je dodala da privlačenje pažnje "bombastičnim izjavama" neće donijeti Turkovićevoj novi susret sa Sergejem Lavrovom nakon kojeg bi ponovo plasirala video s lavom koji riče dok ona vreba strane zvaničnike da se s njima slika u prolazu.

Ona je poručila Turkovićevoj da konačno pročita Ustav BiH i zapamti da je Predsjedništvo BiH jedino nadležno za vođenje spoljne politike, te da prestane da zamajava domaću i stranu javnost mahalskim ponašanjem i mahalskim izjavama koje je naučila u svojoj čaršiji.