latinica  ћирилица
01/10/2022 |  11:09 ⇒ 11:31 | Autor: SRNA

Osnovci iz Nevesinja pomažu vršnjacima na Kosmetu

Učenici Osnovne škole "Risto Proroković" iz Nevesinja sakupili su 1.780 KM u humanitarnoj akciji "Obradujmo vršnjake na Kosovu i Metohiji", rekao je Srni predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.
OŠ "Risto Proroković" (foto: osnevesinje.org) -
OŠ "Risto Proroković" (foto: osnevesinje.org)

Arlov se zahvalio na humanosti direktoru škole, svim zaposlenim, a posebno učenicima koji nekoliko godina pomažu svojim vršnjacima na Kosmetu.

On je podsjetio da je Odbor ove godine pokrenuo humanitarnu akciju u osnovnim i srednjim školaa, uz podršku i saglasnost Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

- Sva prikupljena sredstva biće usmjerena za ugradnju lifta u Dnevnom centru "Podrži me - 9. januar", koga je zahvaljujući humanosti Republike Srpske, Odbor izgradio u Kosovskoj Mitrovici za 164 djece i mladih sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja "Podrži me" - rekao je Arlov i dodao da ugradnja lifta košta 23.000 evra.

On je dodao da vjeruje da će Odbor do kraja godine uspjeti da sakupi potrebna sredstava i obezbijedi sredstva za 1.000 paketića za srpsku djecu na Kosovu i Metohiji koje će podjeliti za Nikoljdan i Božić.