latinica  ћирилица
01/10/2022 |  11:16 ⇒ 11:22 | Autor: RTRS

Dodik: Srednjoškolski centar u Laktašima omogućiće razvoj i bolju spregu sa privredom (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da će izgradnja srednjoškolskog centra u Laktašima omogućiti bolju spregu između ovdašnje intenzivne privrede i privrednika sa đacima koji će u ovoj obrazovnoj ustanovi i različitim firmama biti edukovani i zapošljavani.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

Dodik je rekao  da projekti, poput izgradnje Srednjoškolskog centra u Laktašima, pozitivno mijenjaju način života i daju sasvim novi kvalitet sredinama u kojima se realizuju.

On je istakao da je izgradnja ovog objekata u Laktašima stara ideja, koja se srećom sada realizuje.

- Drago mi je što smo počeli. Novac je obezbijeđen, sve zakonske procedure su sprovedene i ovo je nešto što će biti gotovo za dvije godine u skladu sa projektom - rekao je Dodik nakon što je sa gradonačelnikom Laktaša Miroslavom Bojićem danas položio kamen temeljac za izgradnju Srednjoškolskog centra.

- Svi đaci koji se upišu će na određen način biti već predodređeni za neku od firmi u kojoj bi mogli da rade. To će biti njihova volja, a tu će se vjerovatno uključiti i znatan broj privrednika koji će stipendirati đake. Dakle, biće pokušano da se riješi upravo ta potreba za novom radnom snagom, koja je vidna sve više i na ovim prostorima - rekao je Dodik.

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić rekao je da je gradnja Srednjoškolskog centra istorijski momenat za ovaj grad, koji je bitan ne samo za đake i djecu, već i za privredni razvoj.

- Imamo trenutno 1.400 đaka koji idu u srednje škole u Banjaluci. Nadamo se da će bar njih 400 ovdje pohađati nastavu kada se ovaj moderni i savremeni objekat završi - rekao je Bojić.

On je rekao da će objekat imati 4.500 metara kvadratnih.

- Đaci će imati najbolje uslove i zahvalio bih se inicijatorima ovog projekta, a to su Milorad Dodik, predsjednik Srpske Željka Cvijanović i Vlada Srpske - rekao je Bojić.