latinica  ћирилица
01/10/2022 |  11:50 | Autor: RTRS

Nezaposlenim roditeljima sa četvoro i više djece isplaćeno 1.089.750 KM

Na osnovu odluke Vlade Republike Srpske o isplati finansijske pomoći nezaposlenom roditelju četvoro i više djece, do sada su isplaćena sredstva za 1.453 korisnika, za šta je izdvojeno 1.089.750 KM, a onima koji to još nisu učinili upućen je poziv da se prijave za ovu pomoć.
Vlada Republike Srpske - Foto: Twitter
Vlada Republike SrpskeFoto: Twitter

Na javni poziv, koji je otvoren do 19. oktobra, do sada se prijavilo 1.768 korisnika, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

- Pozivamo sve one koji to još nisu učinili da se prijave za ovu pomoć, kako bi ostvarili pravo po odluci Vlade - ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da će isplate za sve korisnike koji su se prijavili na javni poziv ići svake sedmice, kontinuirano, a zahtjevi će biti obrađivani kako pristižu da porodice ne bi morale čekati zatvaranje javnog poziva.

Iz Vlade Republike Srpske podsjećaju da je odluka o isplati ove pomoći usvojena s ciljem podrške porodicama sa četvoro i više djece i pomoći održavanju kvaliteta porodičnog života.

- Planirano je da početkom naredne godine ova mjera bude ugrađena u zakonske propise kao trajna mjera pronatalitetne politike - dodaje se u saopštenju.