latinica  ћирилица
01/10/2022 |  15:32 ⇒ 15:36 | Autor: RTRS

Gajanin: Građevinski radovi na dva fakulteta u završnoj fazi

Građevinski radovi u Univerzitetskom gradu na zgradi u kojoj će biti smješteni Arhitektonsko-građevinsko-geodetski i Šumarski fakultet su u završnoj fazi, izjavio je rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin.
Radoslav Gajanin - Foto: SRNA
Radoslav GajaninFoto: SRNA

Gajanin je istakao da je plan da nastava u novom objektu počne do marta, odnosno početka sljedećeg semestra.

- U ovoj fazi u ovu zgradu investirano je oko sedam miliona KM. Uz podršku Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske uspješno je završeno utopljavanje zgradE Rektorata/Akademije umjetnosti kroz projekat energetske efikasnosti. U okviru istog projekta završava se i zgrada Filozofskog fakulteta, a radovi teku planiranom dinamikom - rekao je Gajanin.

Gajanin je zahvalio za podršku koju imaju od srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsjednice Srpske Željke Cvijanović i ministara u Vladi jer "pomažu kada je riječ o konstatnom unapređivanju uslova studiranja na Univerzitetu u Banjaluci".

Predsjednik Unije studenata Srpske Uroš Bjelica rekao je da rukovodstvo i institucije Srpske prepoznaju značaj studenata.

- O tome govori podatak da je u ovoj godini izdvojeno oko 35 miliona KM za oba javna univerziteta. Težimo ka tome da to budu vodeća dva javna univerziteta u regionu, jer imamo sve potrebne uslove" - rekao je Bjelica.

Predstavnik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci Nikola Bojić ocijenio je kao pozitivnu inicijativu da se svim mladima u Srpskoj u dvije tranše donira 100 KM.