latinica  ћирилица
01/10/2022 |  16:29 ⇒ 18:23 | Autor: TANЈUG

Vraćen prijedlog za razrješenje Đukanovića

Predsjednik Skupštine Crne Gore Danijela Đurović vratila je prijedlog 41 poslanika za pokretanje postupaka za utvrđivanje da li je crnogorski predsjednik Milo Đukanović povrijedio Ustav i za njegovo razrješenje, sa obrazloženjem da ta dva postupka moraju biti odvojena.
Podgorica - Foto: TANЈUG
PodgoricaFoto: TANЈUG

Đurovićeva je navela da je Ustavom Crne Gore i Poslovnikom Skupštine procedura jasno precizirana i da je potrebno ispraviti dostavljeni akt i nasloviti ga kao prijedlog za pokretanje postupka da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav.

- Tek nakon završene procedure po tom prijedlogu i usvajanja odluke Skupštine da je predsjednik povrijedio Ustav, stiču se uslovi da se predloži dalji nastavak postupka i saglasno ispunjenosti uslova podnese prijedlog za razrješenje - dodala je ona.

Đurovićeva je istakla da je, pošto je dostavljenim aktom objedinjen prijedlog za dva postupka, dostavljeni prijedlog potrebno ispraviti i uskladiti sa odredbama Poslovnika.

Parlamentarna većina u Skupštini Crne Gore skupila je ranije 41 potpis podrške prijedlogu za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povrijedio Ustav, odnosno postupka za njegovo razrješenje.