latinica  ћирилица
01/10/2022 |  21:11 ⇒ 21:12 | Autor: SRNA

Bratunac: Održana humanitarna smotra veterana folklora

Nastupom folklornih ansambala veterana i rekreativaca devet kulturno-umjetničkih društava iz Republike Srpske i Srbije večeras je u Bratuncu održana smotra foklora.
Bratunac - smotra folklora - Foto: SRNA
Bratunac - smotra folkloraFoto: SRNA

Na prvim susretima folklornih veterana u Bratuncu pod sloganom "U Bratuncu kraj Drine, nek' se kolo vije" nastupilo je oko 200 učesnika iz Nove Pazove, Beograda, Zvornika, Šapca, Srebrenice, Vlasenice, Kupinova, Sevojna i članovi Kulturno-umjetničkog društva "Most" iz Bratunca koje je organizovalo ovu manifestaciju.

Ovaj koncert bio je humanitarnog karaktera i prikupljana je pomoć za liječenje od leukemije Bratunčanke Tijane Radović kojoj je za liječenje matičnim ćelijama u Bolonji u Italiji potrebno obezbijediti 160.000 evra.

- Cilj organizovanja ovih susreta i izvođenja folklornih igara iz raznih dijelova Srbije i Republike Srpske je promocija i očuvanje tradicije našeg naroda sa obje strane Drine - rekla je Snežana Zarić iz Predsjedništva KUD "Most".

Ona je istakla da su, pored veterana devet društava, večerašnjem programu u znak podrške organizovanju ovakvih manifestacija prisustvovale i delegacije kulturno-umjetničkih društava iz Loznice i Malog Zvornika.

Publika je napunila tribine bratunačke sportske dvorane i prezadovoljna je napustila dvoranu nakon dugog aplauza kojim su nagrađeni učesnici večerašnjeg programa.