latinica  ћирилица
01/10/2022 |  21:55 | Autor: RTRS

Bokserski klub Slavija po prvi put domaćin Regionalne lige

Bokserski klub Slavija u ova dva dana domaćin je prvog turnira druge sezone Regionalne bokserske lige.
Bokserski klub Slavija po prvi put domaćin Regionalne lige - Foto: RTRS
Bokserski klub Slavija po prvi put domaćin Regionalne ligeFoto: RTRS

Banjaluka je ovog vikenda u znaku boksa. Bokserski klub Slavija po prvi put bio je domaćin Regionalne lige, takmičenja koje je okupilo blizu 100 boksera iz devet klubova i pet zemalja.

Ambijent, organizacija i kvalitet mečeva podsjetili su na nekadašnja vremena kada je Slavija organizovala slične revije, pred punim tribinama i osvajala medalje i titule.

Želja čelnih ljudi Slavije je da se ovaj banjalučki velikan vrati na stare staze slave. Organizacijom ovakvih manifestacija, korak je bliže tom cilju

Bokseri Slavije, opravdali su očekivanja izborivši čak sedam finala. Nikola Ivković i Leo Cvitanović predvodili su Banjalučane na ovom regionalnom takmičenju.

Јedan od najzanimljivijih mečeva bio je u velter kategoriji gdje je nastupio reprezentativac Srbije DŽejlan Toskić, član BK Novi Pazar. On je u finalu bio bolji od Dušana Price iz Loznice.

Kao i Slavija, debitantski nastup u Regionalnoj ligi imali su i bokseri Nikšića. Njih predvodi proslavljeni bokser i selektor Crne Gore Boško Dršaković.

U dvorani "Studentskog kampusa" okupio se veliki broj legendi boksa sa prostora bivše Јugoslavije, poput Dragomira Vujkovića kojeg stariji ljubitelji boksa pamte po meču protiv Teofila Stivensona, u finalu SP u Beogradu 1978. godine. Zatim Mirka Puzovića, našeg olimpijskog šampiona Antona Јosipovića.

Ipak, najveći aplauz prisutnih pobrao je Tadija Kačar, nekadašnji olimpijski, svjetski i evropski vicešampion, čovjek koji je i zvanično najbolji bokser Srbije u 20 vijeku.

Banjaluka je opravdala epitet grada boksa, pune tribine, kvalitetni bokseri, neizvjesni mečevi. Domaćin narednog turnira, biće Nikišić, početkom novembra.