latinica  ћирилица
02/10/2022 |  06:49 | Autor: SRNA

Crna Gora: Uhapšen direktor Uprave prihoda i carina

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević uhapšen je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je bio u organizovanom lancu koji je švercovao dio cigareta zaplijenjih ljetos u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar, javili su crnogorski mediji.
Policija - Foto: SRNA
PolicijaFoto: SRNA

Mediji u Crnoj Gori prenose da je u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja uhapšeno nekoliko osoba, a među njima i osobe iz državnog sistema, zbog sumnje da su bile u organizovanom lancu krađe i krijumčarenja cigareta, koje su navodno spaljivane u pećima "Јavorka" i "Željezare" u Nikšiću.

Specijalno državno tužlaštvo vjeruje da u pećima nije spaljen broj paketa kako je objavljeno u dokumentima Uprave prihoda i carina, već da je dio oduzetih paketa završio u krijumčarskom lancu.

Akcija je, kako dodaju, izvedena u Podgorici i Nikšiću.

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić rekao je da je akcija Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odjeljenja pokazatelj nulte tolerancije institucija na svaki pokušaj šverca.

Adžić je, povodom akcije u kojoj je uhapšeno više osoba zbog sumnje da su bile u organizovanom lancu krijumčarenja cigareta, poručio da nema povlašćenih.

- Gradimo sistem i pravednu državu u kojoj zakon važi jednako za sve. Nema povlašćenih - naveo je Adžić na Tviteru.

Predsjednik Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović pozdravio je akciju tužilaštva na sprečavanju krijumčarenja cigareta u kojoj je uhapšen direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević, ističući da država staje na kraj švercu cigareta.

- Država vladavine prava u kojoj će svi imati ista prava i obaveze je ideal za koji se borimo i izborićemo se. Ni po babu, ni po stričevima. Stajemo na kraj švercu cigareta - napisao je Abazović na Tviteru.

Milošević je i visoki funkcioner Građanskog pokreta URA čiji je lider Dritan Abazović.