latinica  ћирилица
02/10/2022 |  13:03 ⇒ 15:44 | Autor: RTRS

Hapšenje u Novom Gradu zbog sumnje na unošenje popunjenih glasačkih listića

Pet lica u Novom Gradu uhapšeno je zbog sumnje da su na biračko mjesto unijeli veliku količinu popunjenih glasačkih listića, a naredbu za hapšenje Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske dao je glavni tužilac BiH Milanko Kajganić u koordinaciji sa glavnim tužiocem Okružnog javnog tužilaštva Prijedor Mladenom Mitrovićem.
Sud i Tužilaštvo BiH - Foto: RTRS
Sud i Tužilaštvo BiHFoto: RTRS

S obzirom da je među izbornim listićima bilo i glasačkih listića za izbore na nivou BiH, kao i Republike Srpske, koordinisano su djelovali Tužilaštvo BiH i Okružno javno tužilaštvo Prijedor, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U zajedničkim aktivnostima dogovoreno je da će uhapšena lica u zakonskom roku biti predata Tužilaštvu BiH, a u koordinaciji sa Centralnom izbornom komisijom BiH biće dogovorene potrebne aktivnosti kako bi se na navedenom biralištu relizovao zakonit izborni proces.

Glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor Mladen Mitrović izjavio je ranije Srni da je pet lica iz biračkog odbora Hozići u Novom Gradu lišeno slobode zbog sumnje na krivično djelo izborna prevara.

Opštinska izborna komisija Novi Grad smijenila je birački odbor na biračkom mjestu Hozići, gdje su utvrđene nepravilnosti, odnosno označeni glasački listići za sve nivoe vlasti.