latinica  ћирилица
02/10/2022 |  18:42 ⇒ 21:52 | Autor: SRNA

Osmaci: Policajac spasio život mladiću na biračkom mjestu

Policajac Predrag Petrović spasio je život mladiću iz ovog mjesta čiji su inicijali D.R. /25/, kojem je pozlilo na biračkom mjestu Rakino Brdo, opština Osmaci, rekao je danas Srni komandir Policijske stanice Osmaci Miljan Bobar.
Policija Srpske - Foto: RTRS
Policija SrpskeFoto: RTRS

Bobar je rekao da je mladiću pozlilo na biračkom mjestu, gdje je došao da glasa, a da su svi koji su se tu nalazili počeli da se udaljavaju, vjerovatno iz straha, ali je Petrović, koji je bio na dužnosti, iskazao prisebnost i mladiću izvadio iz usne duplje jezik kojim se gušio.

- Brzom i hrabrom reakcijom policajca Petrovića mladiću je spasen život jer se radilo o sekundama - rekao je Bobar i dodao da je porodica mladića odvela kući, a potom u zvorničku Bolnicu.

Očevidac ovog događaja i mještanin Dragan Rebić rekao je Srni da je mladiću naglo pozlilo, da se počeo daviti i da bi vjerovatno podlegao da u tom momentu nije bilo prisebnosti i pravovremene reakcije policajca.

- Radilo se o sekundama. Svi su se razbježali, ali je policajac izvukao jezik mladiću iz usne duplje i doveo ga do svijesti - rekao je Rebić i dodao da je policajac zadobio povrede po ruci prilikom spasavanja mladića od sigurne smrti usljed grčenja viličnih mišića.