latinica  ћирилица
02/10/2022 |  22:40 | Autor: SRNA

Načelnik opštine Han Pijesak prijavio ljekara

Načelnik opštine Han Pijesak Slobodan Đurić prijavio je policiji ljekara u lokalnom Domu zdravlja da je u proteklom periodu izdavao ljekarska uvjerenja o nesposobnosti određenim licima, a dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo naredila je policiji da utvrde činjenično stanje, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.
MUP Republike Srpske - Foto: RTRS
MUP Republike SrpskeFoto: RTRS

Opštinska izborna komisija Stanari prijavila je i zahtijevala od policije asistenciju jer smijenjeni predsjednik jednog biračkog odbora čiji su inicijali S.T. ne želi dobrovoljno da napusti biračko mjesto, a što je učinila nakon dolaska policije.

Lice čiji su inicijali S.Ј. prijavila je paljanskoj policiji da se u blizini Osnovne škole "Mokro" aktivisti dvije političke partije kupuju glasove.

Policija je obišla područje oko škole gdje nisu pronašli lica koja se mogu dovesti u vezu sa navedenom prijavom.

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo se izjasnila da nema elemenata krivičnog djela ili prekršaja.

Član koalicije "Pod lupom" prijavio je Policijskoj stanici Kozluk da se ispred biračkog mjesta u Pilici nalazi oko 20 lica, aktivista jedne političke partije, koji navodno vrbuju građane za glasove, ali provjerom na licu mjesta utvrđeno je da prijava nije tačna.

Policija u Istočnom Novom Sarajevu uručila je prekršajne naloge licima čiji su inicijali B.M. i B.P. zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno svađe, vike i nepristojnog ponašanja, na izbornom mjestu u mjesnoj zajednici Vraca.

Izborna komisija u opštini Istočna Ilidža prijavila je lice čiji su inicijali S.P da je prilikom glasanja koristilo naočare za snimanje, a koje je oduzela policija, dok će dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva naknadno kvalifikovati ovo djelo.

Sekretar jedne političke partije čiji su inicijali M.S. prijavio je bratunačkoj policiji odbornika čiji su inicijali N.M. da kupuje glasove na biračkom mjestu u naselju Kravica, a potom je N.M. policiji prijavio M.S. za lažno prijavljivanje.

U periodu od 16.30 do 16.35 časova prekinuto je glasanje na biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Miloš Dujić" u Čelincu, kada je predsjednik biračkog odbora prijavio da je jedno lice nakon glasanja fotografisalo glasački listić mobilnim telefonom.

Policija je utvrdila da je riječ o licu čiji su inicijali D.M, a dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka saopštila je da nije riječ o krivičnom djelu.

Banjalučkoj policiji lice čiji su inicijali N.S. prijavilo je da je neko iskoristio njegovo pravo glasa na biračkom mjestu u Srpskim Toplicama, a dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka se izjasnila da je riječ o krivičnom djelu zloupotreba biračkog prava.

Lice čiji su inicijali S.M. prijavilo je policiji u Tesliću lice čiji su inicijali B.Ј. da je na glasanje odveo oca i glasao za njega.

Lice B.Ј. je naveo da ima starateljstvo nam svojim ocem jer je dementan.

Policija je razgovarala sa S.M, a dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj se nije izjasnio o postojanju krivičnog djela, te je naredio policiji da nastave rad na utvrđivanju činjeničnog stanja.

Policija u Bileći uhapsila je lice čiji su inicijali Ž.V. koje je udarilo pesnicom lice D.V, navedeno je u saopštenju MUP-a o pregledu današnjih incidenata na području Republike Srpske u periodu od 15.00 časova do 19.00 časova.

Zvorničkoj policiji posmatrač na glasačkom mjestu "Ekonomija dva" prijavilo je da je lice čiji su inicijali M.S. pokušao glasati sa ličnom kartom izdatom na ime D.E.

Policija je obavila uviđaj, a dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina je naredila preduzimanje mjere i radnje s ciljem dokumentovanja djela.

Vlaseničkoj policiji posmatrač na glasačkom mjestu Donji Zalukovik čiji su inicijali D.S. prijavio je da je lice čiji su inicijali D.N. glasao umjesto lica S.N. koje se nalazi na privremenom radu u Njemačkoj, o čemu je obaviještena Opštinska izborna komisija.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo naredila je preduzimanje mjera i radnji.

Policiji u Vlasenici je lice čiji su inicijali D.Č. dostavio pisani akt opštinskog odbora jedne političke stranke u kome isti prijavljuju da je u 14.00 časova na biračkom mjestu Dragasevac građanin čiji su inicijali P.S, kandidat za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske ugrožavao ličnu sigurnost licu čiji su inicijali M.K. i članovima biračkog odbora, prijeteći da će donijeti vatreno oružje /pušku/ i ubiti ih.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo naredila je preduzimanje mjera i radnji.