latinica  ћирилица
03/10/2022 |  00:16 ⇒ 01:18 | Autor: SRNA

Krišto: Osjećam se kao pobjednica

Borjana Krišto, kandidat HDZ-a i drugih stranaka okupljenih u HNS-u za hrvatskog člana Predsjedištva BiH, izjavila je da rezultati iz svih kanotna pokazuju da HNS ima uvjerljivu pobjedu, nazivajući je pobjedom hrvatskog naroda, te napomenula da, ako su rezultati drugačiji, najveći gubitnik može biti BiH.
Borjana Krišto - Foto: SRNA
Borjana KrištoFoto: SRNA

- Hvala hrvatskom narodu, a na poseban način Hrvatskom narodnom saboru što mi je pružio podršku. Vodili smo fer i korektnu kampanju, primjerenu situaciji u BiH - rekla je Krišto.

Ona je istakla da je riječ o plebiscitarnoj pobjedi hrvatskog naroda.

- Ne želim se zamarati ostalim brojkama, osjećam se kao pobjednica. Ako su rezultati drugačiji – najveći gubitnik može biti BiH - ocijenila je Krišto.

Na pitanje o tome da li su glasovi predstavnika hrvatskog naroda "iz revanša" išli Denisu Bećiroviću umjesto Bakiru Izetbegoviću, ona je odgovorila da je ona jedini kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, te da ne bi govorila o drugima koji su se kandidovali za neku drugu poziciju.

Kandidat Demokratskog fronta /DF/ za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željko Komšić proglasio je ranije večeras izbornu pobjedu.