latinica  ћирилица
03/10/2022 |  02:07 | Autor: SRNA

Milić: U Brčkom vode Cvijanovićeva i Dodik

Kandidati SNSD-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik, prema rezultatima sa 56 od ukupno 86 biračkih mjesta na kojima glasaju državljani Srpske u Brčko distriktu, vode u odnosu na svoje protivkandidate, rekao je Srni predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Brčko Siniša Milić.
Brčko - Foto: RTRS
BrčkoFoto: RTRS

Milić, koji je i kandidat SNSD-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice šest, rekao je da je, prema ovim podacima, Cvijanovićeva osvojila 5.230 glasova, odnosno 2.000 glasova više od kandidata SDS-a Mirka Šarovića.

Kada su u pitanju izbori za predsjednika Srpske, na osnovu obrađenih 36 biračkih mjesta, Dodik je osvojio 3.140 glasova, a kandidat PDP-a Јelena Trivić 2.240 glasova.

- Trendovi govore da SNSD sa svojim listama za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Parlamentarnu skupštinu BiH i nakon ovih izbora biti vodeća stranka. Očekujemo ubjedljiviji rezultat nego 2018. godine - rekao je Milić.

Predsjednik Opštinskog odbora SP-a Brčko Zoran Kokanović očekuje da socijalisti ostvare isti ili sličan izborni rezultat kao i 2018. godine, ali da je izlaznost birača manja nego prije četiri godine, posebno u istočnom dijelu distrikta.

On je rekao da su kandidati SNSD-a za člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske u prednosti.

Predsjednik brčanskog PDP-a Siniša Golić rekao je da su, prema rezultatima koji im stižu sa terena, kandidati SNSD-a za člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske u blagoj prednosti u odnosu na kandidate koalicije SDS-PDP.

- Rezultate koje dobijamo za Paralmentarnu skupštinu su za nas dobri i naše liste su na drugom mjestu iza liste SNSD-a. Po svemu sudeći imaćemo bolje rezultate nego 2018. godine - rekao je Golić.

Predsjednik Opštinskog odobra DNS-a u Brčkom Zagorka Burkanović rekla je da je DNS izabrao treći put i da vjeruju u dobar izborni rezultat posebno u Brčkom.

Kandidat Ujedinjene Srpske iz Brčkog za Narodnu skupštinu Republike Srpske Tomo Obrenović rekao je da je uočeno nekoliko problema tokom glasanja i da su pojedini birači koji su promijenili entitetsko državljanstvo i uzeli državljanstvo Srpske, a da to nisu uveli u ličnu kartu, nisu mogli da glasaju za tu opciju.

Predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Brčko Mladen Vasić rekao je da je, prema informacijama sa terena kojima raspolažu, kandidat PDP-a za predsjednika Srpske Јelena Trivić u blagoj prednosti u odnosu na Dodika, dok Mirko Šarović po broju glasova zaostaje za Cvijanovićevom.

Predsjednik Opštinske organizacije HDZ-a BiH Brčko Anto Domić rekao je da očekuje pobjedu Borjane Krišto za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, te da su Bošnjaci u Brčkom opet pokušali da glasaju umjesto Hrvata i daju glas Željku Komšiću što je, kaže, veoma loša poruka za njihove odnose u distriktu.