latinica  ћирилица
03/10/2022 |  07:48 | Autor: SRNA

Zbog radova obustave i izmjene u saobraćaju

Saobraćaj se jutros u Republici Srpskoj i FBiH odvija nesmetano, po suvim i mjestimično mokrim ili vlažnim kolovozima, a usporeno i uz izmjene na dionicama na kojima se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Stanje na putevima - Foto: RTRS
Stanje na putevimaFoto: RTRS

Zbog sanacije magistralnog puta Mostar-Nevesinje, svaki dan će, osim nedjelje, od 8.00 do 17.00 časova biti obustavljen saobraćaj u zoni izvođenja radova, od Nevesinja do entitetske granice.

Vozila će za vrijeme obustave biti preusmjeravana na alternativne putne pravce Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Na magistralnom putu Bijeljina-Šepak u zoni Šepka danas će se od 7.00 do 17.00 časova izvoditi radovi zbog čega će se saobraćaj odvijati jednom trakom.

Usporeno zbog radova vozi se na dionici auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja na petlji Јohovac, te na putevima Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, Čelinac-Kotor Varoš, Čelinac-Ukrina, Teslić-Podjezera /entitetska granica/, u tunelima Čeljigovići na magistralnom putu Lapišnica-Ljubogošta i u tunelu Stambolčić na putu Pale-Podgrab.

Radi se i na putevima Stari Majdan-Banjaluka, Bakračuša-Nevesinje, Prijedor-Stara Rijeka, Prijedor-Kozarac, Srbac-Gornja Vijaka-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća "Ruding", u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja. Zabrana se ne odnosi na vozila Rudnika i Termoelektrane Ugljevik.

Klizišta usporavaju saobraćaj i na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Vangabaritni teret kreće se putnim pravcima Hrgovi/Blaževac-Lončari-granični prelaz Lepnica, Stanić Rijeka-granični prelaz Brod i granični prelaz Caparde-Karuše.

U FBiH je zbog izgradnje obilaznice saobraćaj obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Tarčin-Bradina zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice auto-puta Tarčin-Ivan u oba smjera, bez naplate putarine od Vlakova do Bradine.

Obustave saobraćaja su i na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj u periodima 9.00 do 12.15 i od 13.15 do 15.00 časova. Za vrijeme obustave moguće je saobraćati alternativnim pravcima.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac, dionica Ripač-Dubovsko, zbog izvođenja radova danas će biti obustavljen saobraćaj od 13.00 do 14.00 časova. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf, zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima preusmjerava se na obilaznicu oko tunela.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.