latinica  ћирилица
03/10/2022 |  12:26 ⇒ 12:31 | Autor: RTRS

Prestižne nagrade za dva filma u produkciji RTRS (FOTO)

Film "Reci mi osmijehom" autorke Milane Majar, dobio je prvu nagradu na 11. Međunarodnom festivalu novinarskog stvaralaštva zemalja Podunavskog regiona "Profest", koji je ove godine održan u Nišu.
Milana Majar i Denis Bojić - Foto: RTRS
Milana Majar i Denis BojićFoto: RTRS

Autoru filma "Neki novi Brodvej" Denisu Bojić, dodijeljeno je specijalno priznanje "Goran Duman Dumanović" za najbolji scenario, koje je posthumno ustanovljeno u čast novinara, režisera i scenariste Gorana Dumana Dumanovića.

Uručene su po dvije ravnopravne druge i treće nagrade i specijalna priznanja televizijaskim stvaraocima. Tri nagrade dodijeljene su novinarima iz Rusije, čiji su radovi nominovani u pratećem progamu festivala, nazvanog Srbiji i Rusiji s ljubavlju "Moja Rusija - Moj grad".

Foto; RTRS

"Profest" koji njeguje toleranciju, multietičnost, multikonfesionalnost i multikulturalnost, održava se pod sloganom "Ljepota različitosti".

Na festival je pristiglo 129 novinarskih ostvarenja.

Međunarodni žiri nominovao je 24 ostvarenja novinara iz 11 država Podunavskog regiona.

Foto: RTRS

Ceremoniji dodjele nagrada za najbolja novinarska ostvarenja prisustvovali su direktor Ruskog doma u Beogradu Јevgenij Baranov, Јevgenij Filatov iz Srpsko-ruskog humanitarnog centra i zvaničnici grada Niša.