latinica  ћирилица
03/10/2022 |  12:43 ⇒ 12:43 | Autor: SRNA

Dragosavljević: Počela druga faza izgradnje dječijeg vrtića

Vlada Republike Srpske obezbijedila je 1.230.000 KM za drugu fazu izgradnje novog dječijeg vrtića u Srpcu i trenutno se postavljanja stolarija, uvode električne instalacije i radi unutrašnja fasada, rekao je Srni načelnik ove opštine Mlađan Dragosavljević.
Mlađan Dragosavljević - Foto: RTRS
Mlađan DragosavljevićFoto: RTRS

Dragosavljević je naveo da se zatim će se raditi vodovodne instalacije, spoljašnja fasada i ostalo.

- Biće to reprezentativan objekat, koji će moći da primi oko 200 djece, što je mnogo više od sadašnjeg vrtića, koji je izgrađen prije skoro četiri decenije - istakao je Dragosavljević.

On je rekao da se već duže vrijeme postoji potreba za izgradnjom ovakavog objekta jer su sadašnji kapaciteti ispunjeni, a mnoga djeca nalaze se na listi čekanja.

- Vrtić će se prostirati na 1.687 kvadratnih metara, raspolagaće sa novim igraonicama, zelenim površinama, kuhinjom i drugim sadržajima, a u planu je i izgradnja parkinga i novog pristupnog puta - naglasio je Dragosavljević.

U prvoj fazi izgradnje uloženo je oko 850.000 KM, a sredstva su obezbijedile vlade Srbije i Republike Srpske, tako da će u izgradnju novog vrtića ukupno biti izdvojeno više od dva miliona KM.

Radove na drugoj fazi izvodiće firma "Ekstra er" iz Dervente. Predviđeno je da radovi budu okončani u aprilu naredne godine.

Prvi vrtić u Srpcu osnovan je 1972. godine, a nakon katastrofalnih poplava, koje su uništile ovaj objekat, preseljen je 1986. godine u krug tekstilne fabrike "Itris".

Od tada do danas kroz ovu ustanovu je prošlo više hiljada mališana.