latinica  ћирилица
03/10/2022 |  13:39 ⇒ 16:52 | Autor: RTRS

Osumnjičeni iz predmeta kodnog naziva "Storidž" predao se Tužilaštvu BiH

Osumnjičeni Petković Predrag, rođen 1987. godine, lice koje je potraživano međunarodnom potjernicom osumnjičeno za više krivičnih djela, nakon višemjesečnog bjekstva, u prisustvu advokata predao se Tužilaštvu BiH.
Tužilaštvo BiH - Foto: RTRS
Tužilaštvo BiHFoto: RTRS

Kako je navedeno u saopštenju, osumnjičeni pod istragom je u predmetu kodnog naziva "Storidž", koji je povezan sa "Skaj" i "Anom" aplikacijama, kao jedan od organizatora organizovane kriminalne grupe sa područja Gradiške i drugih mjesta, osumnjičen je za krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga,  neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene, krijumčarenjem ljudi, te krivičnim djelom teška krađa.

Iz Tužilaštva BiH ističu da se radi o predmetu za organizovani kriminal, koji je povezan sa međunarodnim krijumčarenjem opojnih droga i drugim krivičnim djelima u kojem tužilaštvo, u saradnji sa partnerskim institucijama u BiH, zemljama regiona, EU i svijeta vodi istragu protiv grupe koja je djelovala na području BiH i inostranstva.

Osumnjičeni je duže vremena bio nedostupan pravosuđu BiH i potraživan je putem međunarodne potjernice.

Nakon što ispita osumnjičenog, postupajući tužilac donijet će odluku o daljim aktivnostima u predmetu.