latinica  ћирилица
03/10/2022 |  20:49 ⇒ 04/10/2022 | 07:50 | Autor: RTRS

Dodik: Za Srpsku najvažnija funkcija predsjednika; I u budućnosti neophodno jedinstvo (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je politika SNSD da sačuvaju mir, bezbjednost i subjektivitet Republike Srpske.
Specijal - Foto: RTRS
SpecijalFoto: RTRS

Naglasio je da je za Republiku Srpsku najvažnije mjesto predsjednika Srpske, uz uvažavanje svih ostalih funkcija.

- Tako sam se ponašao i u Sarajevu. Član Predsjedništva BiH je kadar iz Republike Srpske, i to je samo jedna u nizu funkcija. BiH ne bira ni jedan svoj organ, svi ti organi se sastavljaju iz Republike Srpske i FBiH. Isto tako i Savjet ministara. BiH ga ne bira - kaže Dodik u emisiji Specijal.

Mi zastupamo politiku Republike Srpske, kaže on, a ne BiH.

- Politika koja se modifikuje i kreira u Banjaluci i Republici Srpskoj, treba i da se zastupa. Mi smo kadrovi Srpske i isključivo njenu politiku zastupamo, a ne politiku BiH. Saradnja sa srpakim članom Predsjedništva neće izostati - istakao je Dodik.

Istakao je i da će u Srpskoj vrlo brzo formirati vladu.

- Zajedno sa koalicionim partnerima imamo preko 60 odsto glasova. Razumijem vrijeme koje dolazi, i potrebno je da se okupimo svi - istakao je Dodik.

Poručio je da nije slabost SNSD-a ako želi jedinstvo, kako to opozicija tumači, jer evo, sada su kako kaže pobjednici.

- U SDS-u ima veoma korektnih ljudi. Mi nemamo ništa protiv patriotskog SDS-a, ali imamo protiv onih koji su gledali samo svoje lično pozicioniranje - istakao je Dodik.

Podsjetio je i da PDP i drugi opozicioni subjekti u Narodnoj skupštini nikada nisu trebali da podrže Milorada Dodika, nego Republiku Srpsku, ali da oni kako ističu, nikada nisu imali dovoljno razumijevanja u tom pogledu.

Kaže da razumije vrijeme koje dolazi i zbog toga, kako ističe razumije koliko je potrebno jedinstvo i očekuje i od drugih da to razumiju.

Cijeli Specijal pogledajte ovdje: