latinica  ћирилица
04/10/2022 |  07:53 ⇒ 08:00 | Autor: SRNA

Kraći zastoji mogući na dionicama na kojima se izvode radovi

Saobraćaj se jutros na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija redovno, a kraći zastoji ili usporen prolazak mogući su na dionicama gdje su u toku radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Stanje na putevima - Foto: RTRS
Stanje na putevimaFoto: RTRS

Јutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a vozačima se savjetuje pažnja i zbog učestalih odrona.

Na magistralnom putu Bijeljina-Šepak, na području Šepka, danas će se od 7.00 do 17.00 časova izvoditi radovi zbog čega će se saobraćaj odvijati jednom trakom.

Zbog sanacije magistralnog puta Mostar-Nevesinje u dnevnom terminu obustavljen je saobraćaj, od Nevesinja do entitetske granice. Vozila se preusmjeravaju na alternativne putne pravce Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na ukrštanju Ulice Cara Lazara i magistralnog puta MI-115 dionica Sokolac-Podromanija zbog rekonstrukcije raskrsnice.

Usporeno zbog radova vozi se na dionici auto-puta od petlje Јohovac do Vukosavlja na petlji Јohovac, te na putevima Gradiška-Nova Topola-Klašnice, Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/, Čelinac-Kotor Varoš, Čelinac-Ukrina, Teslić-Podjezera /entitetska granica/, u tunelima Čeljigovići na magistralnom putu Lapišnica-Ljubogošta i u tunelu Stambolčić na putu Pale-Podgrab.

Radi se i na putevima Stari Majdan-Banjaluka, Bakračuša-Nevesinje, Prijedor-Stara Rijeka, Prijedor-Kozarac, Srbac-Gornja Vijaka-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća "Ruding", u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja. Zabrana se ne odnosi na vozila Rudnika i Termoelektrane Ugljevik.

Deminerski radovi izvode se na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, zbog čega dolazi do povremenih obustava saobraćaja od 8.00 do 15.00 časova.

Klizišta usporavaju saobraćaj i na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Vangabaritni teret kreće se putnim pravcima Hrgovi/Blaževac-Lončari-granični prelaz Lepnica, Stanić Rijeka-granični prelaz Brod i granični prelaz Caparde-Karuše.

U FBiH je zbog izgradnje obilaznice saobraćaj obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Tarčin-Bradina zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na vozne trake novoizgrađene poddionice auto-puta Tarčin-Ivan u oba smjera, bez naplate putarine od Vlakova do Bradine.

Obustave saobraćaja su i na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj u periodima 9.00 do 12.15 i od 13.15 do 15.00 časova. Za vrijeme obustave moguće je saobraćati alternativnim pravcima.

Na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf, zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima preusmjerava se na obilaznicu oko tunela.

Radovi se izvode i na dionici auto-puta Zenica sjever-Zenica jug /oba smjera, vijadukt Klopačke stijene/, kao i na magistralnim putnim pravcima Bihać-Bosanski Petrovac /Ripač-Dubovsko/, Simin Han-Čaklovići, Donji Vakuf-Travnik /Komar/ i Cerik-Lončari /dionica Cerik-pijaca "Arizona"/.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.