latinica  ћирилица
04/10/2022 |  10:19 ⇒ 16:26 | Autor: SRNA

Košarac: Pokušaj lažiranja pobjede Trivićeve - crna mrlja u izbornom procesu

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac ocijenio je da će sramotni pokušaj PDP-a da lažira pobjedu Јelene Trivić u trci za predsjednika Republike Srpske ostati crna mrlja u istoriji izbornog procesa na ovim prostorima.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

Košarac je istakao da su građani Republike Srpske izabrali Milorada Dodika za novog predsjednika Republike, te da je taj izbor potvrdila i Centralna izborna komisija BiH.

- PDP-ovo lažiranje pobjede u izbornoj noći graniči sa zdravim razumom! Na potpuno sulud način pokušali su da obmanu i ponize građane Republike Srpske, te da na perfidan način izigraju izbornu volju birača - poručio je Košarac u izjavi za Srnu.

Prema njegovim riječima, dodatni paradoks leži u činjenici da je PDP u izbornoj noći proglasio pobjedu Trivićeve da bi sljedeći dan izašao u javnost sa zahtjevom da se izbori za predsjednika ponove na nivou cijele Republike Srpske.

- Pri tome, nastavljaju sa podaničkom politikom i traže saveznike u zapadnim ambasadama, prvenstveno u svojim britanskim mentorima. Njihov cilj je stvaranje krize i destabilizacija Republike Srpske, kao i paraliza njenih institucija - upozorio je Košarac.

On je poručio da bi PDP-u bilo mnogo bolje da dostojanstveno prizna poraz, umjesto što neuspješno traže alibi za nepriznavanje izbornih rezultata.

- Krajnje vrijeme je da Јelena Trivić i rukovodstvo PDP-a prestanu sa blamažom i shvate da politika nije igračka, već ozbiljan posao koji traži ozbiljne ljude i ozbiljan pristup. Očekujem da kao odrasli ljudi preuzmu odgovornost i upute izvinjenje građanima Republike Srpske za sav cirkus koju su im priredili u izbornoj noći - naglasio je Košarac.

Kada su u pitanju rezultati za izbor srpskog člana Predsjedništva BiH, Košarac je ocijenio da je plebiscitarna podrška srpskog naroda SNSD-ovoj Željki Cvijanović u odnosu na SDS-ovog Mirka Šarovića spriječila pojavu "slučaja Komšić" u Republici Srpskoj.

- Šarović je sinonim za izborni debakl. Izgubio je izbore, između ostalog, u opštini u kojoj je rođen, u opštini u kojoj živi, pa čak i na biračkom mjestu na kojem glasa. Nisu mu pomogli ni Islamska zajednica, ni reis Husein Kavazović, niti Bakir Izetbegović. Sada će zajedno sa tim Izetbegovićem u dom penzionera - zaključio je Košarac.