latinica  ћирилица
04/10/2022 |  11:17 ⇒ 11:24 | Autor: SRNA

Milanović: Izbori fijasko, sramota, spomenik hrvatskoj pasivnosti

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je da su Opšti izbore u BiH fijasko, sramota, spomenik hrvatskoj pasivnosti i traljavosti.
Zoran Milanović (Foto: EPA/MARTIAL TREZZINI) -
Zoran Milanović (Foto: EPA/MARTIAL TREZZINI)

- Razumijem /Dragana/ Čovića, jer on je i predsjednik HDZ-a, da mora govoriti nakon izbora kao predsjednik HDZ-a BiH. On je prošao svašta, očito mora balansirati. HDZ ima određenog razloga za zadovoljstvo jer oni nisu loše prošli u županijama gdje su Hrvati većina. Međutim, HDZ nije jednako hrvatski narod - rekao je Milanović.

Za Komšića je rekao da ne smije doći u mjesta gdje žive Hrvati, a čestitku povodom pobjede za ulazak u Predsjedništvo BiH uputio je kandidatu za srpskog člana Željki Cvijanović i Denisu Bećiroviću ispred bošnjačkog naroda.

- Bećirović je iz drugog pokušaja uspio pobijediti prevrtljivog i lošeg Izetbegovića. Čestitam njemu i gospođi Cvijanović - rekao je Milanović.

Prema njegovim riječima, guranje Komšića Hrvatima s povezom na očima je kukavičje jaje, prenose hrvatski mediji.

Nakon što je Kristijan Šmit nametnuo izmjene Izbornog zakona koje se tiču FBiH, Milanović je rekao da je on posljednji donio nekakvu odluku kojom je kao spasio Hrvate, a da nigdje u tim odlukama nema reference na slučaj "Ljubić".

- Ako se referiraš na implementaciju slučaja "Ljubić", onda moraš maknuti Komšića. Pazite koliko bi to u stvari bilo lako - izjavio je Milanović.

On smatra da je to jedno veliko, bezobrazno, drsko, ništa, katastrofa za hrvatsku spoljnu politiku.

Milanović je naveo da će u sljedeće četiri godine Zagreb stati ili za prava Hrvata kao konstitutivnog naroda ili Hrvata tamo neće biti.