latinica  ћирилица
04/10/2022 |  11:50 ⇒ 16:14 | Autor: SRNA

Srpska koalicija NADA: Sačuvati kontinuitet resuverenizacije Srpske

Srpska koalicija NADA čestitala je svim učesnicima izbora u Republici Srpskoj postignute rezultate, a Miloradu Dodiku pobjedu za predsjednika, uz poruku da je važno da se očuva kontinuitet nacionalne politike i procesa resuverenizacije Srpske, shodno izvornom Dejtonskom sporazumu.
Republika Srpska - Foto: RTRS
Republika SrpskaFoto: RTRS

Miloš Јovanović, jedan od lidera ove koalicije i predsjednik Nove DSS, rekao je da je Republika Srpska danas uslov opstanka, slobode i nezavisnosti srpskog naroda zapadno od Drine, saopšteno je iz koalicije NADA.

- Ona predstavlja realnost koja se više nikada neće izmeniti. Zbog svega toga, uz Republiku Srpsku Srbija uvijek mora da bude i da je brani po svaku cijenu - istakao je Јovanović.

Predsjednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije  Vojislav Mihailović je rekao da je Republici Srpskoj potrebna resuverenizacija i vraćanje na izvorni Dejtonski sporazum.

- U periodu globalne krize i sukoba, srpskom narodu je potrebno jedinstvo kako bi se sačuvali osnovni nacionalni interesi. Zbog toga je bitan kontinuitet u odnosu i jače razvijanje saradnje između Republike Srpske i Srbije, naročito u okviru Sporazuma o specijalnim paralelnim vezama - istakao je Mihailović.