latinica  ћирилица
04/10/2022 |  12:50 | Autor: SRNA

Petrović: Opozicija zaluđuje svoje birače

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović izjavio je da opozicija izjavama da je neko pokrao izbore pravi alibi u svojim redovima, a sa druge strane zaluđuju svoje birače govoreći neistine.
Luka Petrović -
Luka Petrović

- Prije svega, uzmite izbore u koliko god hoćete procesa iza ovih i 2014, 2016, 2018. i 2020. godine i vidjećete da je bilo uvijek nevažećih listića od pet do šest procenata. Ima i neobilježenih listića, i prekriženih, ima i naopako popunjenih listića i toga uvijek ima pet ili šest procenata - naglasio je Petrović.

On je istakao da je potpuno razumljivo da je to uočeno prvu noć brojanja listića, ali sada se verifikuje kroz softver CIK-a i nemoguće je prihvatiti izjavu Branislava Borenovića koji tvrdi da su ti glasački listići poništeni u toku noći.

- Nisu u toku noći, nego su samo u toku noći uneseni važeći listići, ali se unose i nevažeći i to najbolje radi softver koji ima najbolje lokalne izborne komisije, a naravno koji se poslije implementira u CIK. Sve primjedbe su dopuštene nakon objavljivanja preliminarnih rezultata koji će biti siguran sam u narednih 15 dana, obično tako bude i naravno da je moguće podnijeti žalbe nakon toga, a sve do tada su insinuacije, spinovanja i pokušaji da se omalovaži pobjeda - rekao je Petrović za ATV.

Generalni sekretar SNSD-a zahvalio je svima koji su podržali ovu partiju, naglasivši da je pobjeda na nivou Republike Srpske veličanstvena.

- Hvala svima koji su podržali postojeću strukturu vlasti. Očigledno je da su su birači smatrali da Republika Srpska treba da nastavi stopama kojima korača i veoma je važno reći da je pobjeda ubjedljiva i za srpskog člana Predsjedništva BiH i za predsjednika Republike Srpske, ali i za SNSD-a i koalicione partnere na nivou Republike Srpske - rekao je Petrović.

Petrović je naveo da je već sada vidljivo da će postojeća koalicija na nivou Republike Srpske imati 52, 53 ili 54 poslanika tako da Republika Srpska ostaje stabilna.