latinica  ћирилица
04/10/2022 |  13:03 ⇒ 13:03 | Autor: Agencije

Eraković pred Ferencvaroš: Prilika da uradimo nešto što nismo od 1975. godine

Defanzivac Crvene zvezde Strahinja Eraković ističe da su pune tribine stadiona "Rajko Mitić" jedan od ključnih faktora u predstojećem duelu sa Ferencvarošem u Ligi Evrope.
Strahinja Eraković (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, ilustracija) -
Strahinja Eraković (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, ilustracija)

- Imali smo fenomenalnu podršku i u Šapcu i na "Karađorđu", naši navijači bili su u većini na oba stadiona, što nam neizmjerno znači. Počeli smo pripreme za Ferencvaroš, iskoristićemo svaki trenutak da se maksimalno pripremimo i da dobrom igrom i posvećenošću na terenu obradujemo zvezdaše - rekao je Eraković za klupski sajt.

Šampiona Srbije čeka težak raspored, pun gostovanja, stoga mlada uzdanica crveno-bijelih navodi pune tribine kao vrlo važan faktor za ostvarivanje pozitivnog rezultata.

- Do kraja polusezone većinom ćemo igrati na gostujućem terenu, pa je utakmica protiv Ferencvaroša prava prilika da još jednom pokažemo zašto se Marakane svi plaše - kaže Eraković.

Najljepša slika, prema njegovom mišljenju, bila bi puna Marakana.

- Ispunjene tribine biće od velikog značaja za krajnji rezultat, potrebna nam je pobjeda, a kako bismo stigli do nje neophodno je da budemo svi kao jedan. Znam da je najveća posjeta u istoriji stadiona bila protiv Ferencvaroša i da je sada nije moguće ponoviti, ali ako napunimo Marakanu do posljednjeg mjesta biće to prava prilika da uradimo ono što 1975. godine nismo - poručio je Eraković.

Zvezda u četvrtak od 18.45 dočekuje Ferencvaroš u trećem kolu grupne faze Lige Evrope.