latinica  ћирилица
04/10/2022 |  13:22 | Autor: SRNA

Špirić: Briljantna pobjeda SNSD-a na izborima

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić rekao je danas da je SNSD na izborima ostvario briljantnu pobjedu u Republici Srpskoj, ali i na nivou institucija BiH.
Nikola Špirić - Foto: RTRS
Nikola ŠpirićFoto: RTRS

Špirić je svim učesnicima, a posebno pobjednicima izbora, građanima i biračima čestitao na demokratskoj i fer atmosferi u kojoj su protekli izbori u BiH.

Komentarišući do sada poznate rezultate izbora, on je istakao da opozicija u Republici Srpskoj mora prvo savladati vlastite slabosti, kao i da iz ovih izbora svi trebaju izvući poruke kako se ponašati u skladu sa zakonom i Ustavom.

- U predizbornoj kampanji obišao sam skoro sva mjesta i sam čuo poruku od istaknutih članova SDS-a da neće podržati Јelenu Trivić, a isto tako na drugoj strani od istaknutih članova PDP-a sam čuo da neće podržati Mirka Šarovića. Tu opozicija treba da traži razloge svojih poraza - rekao je Špirić novinarima u Sarajevu.

Komentarišući izmjene Izbornog zakona BiH i Ustava FBiH koje je nametnuo Kristijan Šmit, Špirić je naglasio da su Republika Srpska i SNSD uvijek bili protiv nametanja bilo koje odluke, jer one BiH prave besmislenom državom.

- Ako su i drugi u BiH spremni na dogovor i ustavno ponašanje, onda je ispred nas možda nešto veselije vrijeme, ali sve dok političke snage čekaju da međunarodna zajednica donosi odluke u ime institucija, to nije dobro ni za koga u BiH, jer su oni svojim odlukama BiH napravili besmislenom i institucionalno ispražnjenom zemljom - dodao je on