latinica  ћирилица
04/10/2022 |  13:55 | Autor: RTRS

Nova sezona emisije "U Pokretu sa Danijelom Dakićem" (VIDEO)

U novoj sezoni RTRS magazina o urbanoj kulturi U POKRETU sa Danijelom Dakićem osim o akterima urbane kulture govoriće se i o tzv. bastionima urbane kulture kao što su festivali, konvencije i konferencije i njihovom društvenom značaju.
U pokretu - Foto: RTRS
U pokretuFoto: RTRS

Ciklus emisija Radio-televizije Republike Srpske U POKRETU sa Danijelom Dakićem preispituje život u gradu i urbanu kulturu, definišući njeno djelovanje i uticaj na društvo.

Kroz razgovore sa predstavnicima te kulture, poznatim muzičarima, muzičkim producentima, vizuelnim i uličnim umjetnicima, digitalnim umjetnicima, glumcima i onima koji svoj personalni izraz oblikuju kroz urbanu kulturu, traga se za odgovorima na pitanja šta je urbana kultura i u kojem obliku danas egzistira.

U emisiji postoji mnoštvo specifičnosti koje ovu emisiju postavljaju u sam vrh tehničkog i idejnog pristupa, a posebno se izdvaja unikatno vozilo "zastava 850AK" , koje doprinosi gradskoj atmosferi i jedinstvenom utisku vožnje klasikom. "U POKRETU" vozićete se sa TV i radio voditeljem i promoterom urbane kulture, Danijelom Dakićem.

Riječ je o modernoj i atraktivnoj televizijskoj emisiji, kratkom TV formatu, koja će biti emitovana utorkom, od 21 čas i 40 minuta, na prvom programu RTRS.