latinica  ћирилица
04/10/2022 |  14:03 ⇒ 19:54 | Autor: RTRS

Stanivuković priznao poraz; Rezultati opozicije nisu zadovoljavajući (VIDEO)

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Draško Stanivuković smatra da ukupan rezultat opozicije na proteklim izborima nije zadovoljavajući.
Draško Stanivuković - Foto: RTRS
Draško StanivukovićFoto: RTRS

Stanivuković je čestitao izborni rezultat Vladi Đajiću iz SNSD-a koji je jedini za Narodnu skupštinu dobio više od 20.000 glasova.

Dva dana nakon izbora Stanivuković je iznio svoje viđenje izborne noći. Nakon Mirka Šarovića, otvoreno je priznao poraz opozicije. Zbog loših rezultata PDP-a i SDS-a, smatra da bi hladne glave trebalo analizirati izbori i odrediti pravac daljeg kretanja opozicije.

- Mislim da rezultat opozicije nije zadovoljavajući. Ovo nije dovoljno za budućnost, mora se dalje sagledati i vidjeti dalji pravac - rekao je Stanivuković.

Upitan da li je PDP u izbornoj noći prerano izašao sa proglašenjem pobjednika, Stanivuković nije želio direktno da odgovori, ali je naveo da je to bio izazovan trenutak i da je uvijek bolje na kraju biti malo strpljiv i pričekati.

Dodao je da je bio racionalan i oprezan tokom konferencije na kojoj je PDP saopštavao rezultate za predsjednika Srpske za vrijeme izborne noći.

- Znam šta je politika, u jednom satu se sve može promijeniti, ako nije četvoro očiju otovoreno. Јa sam bio tada za racionalnost i stabilnost kao i sada, da se borimo, da sagledamo. Nekda je vrlo tanka nit između brzopletosti i neodlučnosti. Ili si brzoplet ili neodlučan i tada čovjek treba da nađe balans - rekao je Stanivuković.