latinica  ћирилица
04/10/2022 |  18:37 ⇒ 20:28 | Autor: RTRS

Bileća: Građani dobili veće račune za vodu nego za struju (VIDEO)

Građani Bileće žale se zbog velikih iznosa na računima za vodu. Već pola godine cijena kubika veća je za trideset pfeniga i trenutno je marku i po, sa PDV-om. Tako su mnogim Bilećanima ovoga ljeta računi za vodu bili veći od računa za električnu energiju.
Bileća - Foto: RTRS
BilećaFoto: RTRS

Iako praktično žive iznad najvećeg rezervoara vode na Balkanu, cijena vode za Bilaćane odavno je udar na kućni budžet. Ove godine, nakon posljednjeg povećanja, računi za vodu nerijetko su veći od računa za struju.

Kubik vode u ovoj opštini plaća se 1,5 KM što je za 35 odsto više u odnosu na staru cijenu. Zašto je ovolika cijena nismo mogli saznati u bilećkom Vodovodu.

Cijena višemilionskih dugovanja Vodovoda na kraju je ipak ispostavljena potrošačima jer bi u suprotnom ovo preduzeće ostalo bez struje, a samim tim i Bilećani bez vode za piće. Zbog toga je, kažu u opštini, načelnik dao zeleno svjetlo za poskupljenje vode .

- Skupština nije donosila tu odluku, jer je načelnik na zahtjev Vodovoda povećao cijenu vode - rekao je Mato Vujović, predsjednik SO Bileća.

Već godinama bilećki Vodovod grca u dugovima, tehnička oprema za pumpanje vode je pred kolapsom, a građani su stalno u strahu da će ostati bez vode iako je u ovoj opštini Bilećko jezero, najveća akumulacija vode na Balkanu.