latinica  ћирилица
04/10/2022 |  18:53 ⇒ 18:58 | Autor: SRNA

Šulić: Јoš jednom se pokazalo da opozicija nema podršku naroda

Član Izvršnog komiteta SNSD-a Denis Šulić rekao je da da kandidat PDP-a Јelena Trivić može da bude predsjednik Republike Srpske samo za strane ambasade, a za građane Srpske koji su izašli na ove izbore kandidat SNSD-a Milorad Dodik je predsjednik u naredne četiri godine.
Denis Šulić - Foto: RTRS
Denis ŠulićFoto: RTRS

Komentarišući zahtjev opozicije za ponovno brojanje glasova i najavu protesta, Šulić je istakao da je opozicija još jednom pokazala da nema podršku naroda u Republici Srpskoj.

- Na ovim izborima je dokazano da je podrška naroda u Srpskoj na strani SNSD-a, Milorada Dodika i Željke Cvijanović - istakao je Šulić za Srnu.

On je naglasio da je ovaj način ophođenja opozicije viđen nakon izbora 2018. godine. On je naveo da su tada u SNSD-u bili svjesni da je opozicija pod uticajem stranih ambasada, te da su znali da ne postoji realna šansa da pobijede.

- Njihov cilj je bio da razlika za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH bude što manja, konkretno ispod 15.000 glasova i da pokušaju da na ulici dobiju ono što ne mogu dobiti na biračkim mjestima - podsjetio je Šulić.

On je istakao da se 2018. godine tadašnji kandidat SDS-a za predsjednika Srpske Vukota Govedarica na Trgu Krajine u Banjaluci proglašavao predsjednikom Republike Srpske.

- Sličan sistem rada stranih ambasada smo imali i u Venecueli kada se /Huan/ Gvaido proglasio predsjednikom ove države. Danas se kandidat PDP-a Јelena Trivić proglašava predsjednikom Srpske i narod zna da ona to može biti samo za strane ambasade jer je narod rekao svoje - naglasio je Šulić.