latinica  ћирилица
05/10/2022 |  10:02 ⇒ 13:29 | Autor: RTRS

Optužnica protiv Zeljkovića i ostalih vraćena na dopunu

Okružni sud u Banjaluci vratio je na doradu optužnicu protiv Branislava Zeljkovića, bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, te ostalih osumnjičenih u predmetu korona ugovori.
Okružni sud Banjaluka - Foto: RTRS
Okružni sud BanjalukaFoto: RTRS

- Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Okružnog suda Banjaluka je u predmetu koji se vodi protiv osumnjičenih B. Z, S. B, S. C, S. M. i D. D, nakon ispitivanja optužnice Republičkog javnog tužilaštva, utvrdilo da ne sadrži sve što je potrebno u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku Republike Srpske, zbog čega je optužnica vraćena sa pozivom tužiocu da je ispravi i dopuni - navodi se u saopštenju Okružnog suda Banjaluka.

Republičko javno tužilaštvo podiglo je ranije optužnicu protiv Zeljkovića i još četiri osobe, koja ih tereti za zloupotrebe pri nabavkama u periodu pandemije.

Osim Zeljkovića, Republičko javno tužilaštvo tereti direktore firmi "Prokontrol" iz Banjaluke Slavka Bojića i "Promeding" iz Laktaša Dragana Dubravca, te vlasnika Turističke agencije "Travel for fan" Sašu Markovića. Optužnicom je obuhvaćen i Sani Crljić, bivši direktor banjalučke Firme "Sineks laboratorija".