latinica  ћирилица
05/10/2022 |  12:11 ⇒ 12:33 | Autor: RTRS

Organizovan dječiji kros u okviru Nedjelje djeteta (FOTO)

Svake godine u okviru Nedjelje djeteta, OŠ "Aleksa Šantić" organizuje dječiji kros, a to je, kroz godine unazad, postala prepoznatljiva tradicija.
Kros u okviru Nedjelje djeteta - Foto: RTRS
Kros u okviru Nedjelje djetetaFoto: RTRS

U ovu aktivnost uključeni su svi učenici od prvog do devetog razreda, a zbog značajnog povećanja broja učenika, ove godine u banjalučkom parku "Mladen Stojanović" trčaće 780 učenika.

- To je nešto što mi održavamo godinama i što zahtijeva veliki trud, ozbiljnost, posvećenost i dobru organizaciju. Uključeni su svi nastavnici, pogotovo razredne starješine, ali najodgovornija osoba jeste nastavnik fizičkog i zdravstvenog vaspitanja. Danas obilježavamo i Dan prosvjetnih radnika, ali i Nedjelju djeteta, zato mislimo da ova dva praznika nisu slučajno u istoj sedmici - govori direktorka škole Svjetlana Radusin.

Ovo je samo jedan od niza aktivnosti kojima su obilježili Nedjelju djeteta. Pandemija je zaustavila održavanje krosa na dvije godine, iz tog razloga vlada posebno uzbuđenje kod onih najmlađih za današnju trku. Svi učenici, ali i nastavnici, kažu da posebnu ljubav gaje prema parku "Mladen Stojanović" gdje je ova trka održana.