latinica  ћирилица
05/10/2022 |  12:37 ⇒ 14:17 | Autor: SRNA

Anđelković: Opozicija nepotrebno destabilizuje Srpsku, krađe nemoguće u zemlji pod lupom stranaca

Politički analitičar Dragomir Anđelković rekao je da je evidentno da je izborni proces u Republici Srpskoj i u BiH transparentan i da opozicija nepotrebno destabilizuje Srpsku pričom o navodnoj krađi izbora i najavom protesta.
Dragomir Anđelković (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC) -
Dragomir Anđelković (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC)

- Nije moglo da bude krađe u zemlji koja je pod lupom međunarodnih nadzornika i svih mogućih službi, tako da je potpuno jasno da u BiH i u Srpskoj nije moguće nameštati izbore - izjavio je Anđelković Srni.

Navodeći da je posao opozicije da uvijek kritikuje poteze vlasti, Anđelković je ukazao da i u tome postoji neka granica, a to je ugrožavanje državnog interesa.

On je ocijenio da ovo što sada radi opozicija nije dio normalne političke borbe, već djelovanje zbog kojeg Republici Srpskoj bez potrebe prijeti destabilizacija.

"Interes za to mogu da imaju samo razni zapadni centri moći, koji žele da oslabe Republiku Srpsku i da podele Srbe. Ukoliko su Srbi složni, nemoguće je od Srpske otimati ingerencije i nastaviti decentralizaciju", objasnio je Anđelković.

Anđelković kaže da, međutim, ako se Srbi budu svađali, taj proces može da se nastavi, pogotovo ako neko podršku za dolazak na vlast plati obećanjem da će tako nešto uraditi.

"Mislim da je ovo što se sada radi krajnje nezrelo, zbog čega bi svi ljudi koji podržavaju opoziciju trebalo da razmisle da li da u tome učestvuju, jer ovo nije regularna borba za promene, već nešto što ugrožava državu", zaključio je Anđelković.

Predstavnici opozicije najavili su da će danas u Sarajevu predati CIK-u prigovore i zahtjev za ponovno brojanje glasova na svim biračkim mjestima za nivo predsjednika Republike Srpske, a za sutra u Banjaluci okupljanje.