latinica  ћирилица
05/10/2022 |  13:31 ⇒ 22:25 | Autor: SRNA

U improvizovanom kampu u šumi pronađeno 200 ilegalnih migranata

U improvizovanom kampu u šumi na obali rijeke Tise kod Novog Kneževca pronađeno je oko 200 migranata i zaplijenjena je određena količina oružja i novca, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.
Akcija Žandarmerije u otkrivanju migranata  (Foto:TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/) -
Akcija Žandarmerije u otkrivanju migranata (Foto:TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/)

U policijskoj akciji u mjestu Srpski Kostur pripadnici operativne udarne grupe i Žandarmerije zaplijenili su tri pištolja, automatsku pušku, noževe, mačete i određenu količinu novca.

Akciji je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da je jedan broj migranata uz pratnju policije prevezen u prihvatni centar, a jedan broj sproveden je kod nadležnog tužilaštva na dalje postupanje.

Akcija je bila usmjerena na sprečavanje krijumčarenja iregularnih migranata ka Mađarskoj i suzbijanje krijumčarenja oružja i narkotika, ali i krivičnih djela sa elementima nasilja koje vrše migranti.

- Svaka krijumčarska banda će biti otkrivena i razbijena, a njeni pripadnici kažnjeni u skladu sa zakonom Srbije. Naša država nije izazvala i nikako nije odgovorna za migrantsku krizu i neće biti parking za migrante - rekao je Vulin.

On je istakao da je bezbjedan i siguran život građana Srbije uvijek na prvom mjestu i da neće dozvoliti da se na bilo koji način ugrozi, baš kao ni njihova imovina.

- Svako ko pokuša da ugrozi ili povrijedi naše građane naći će se na udaru srpske policije - rekao je Vulin.