latinica  ћирилица
05/10/2022 |  14:43 ⇒ 15:29 | Autor: RTRS

Viz er zatvara bazu u Sarajevu

Avio-kompanija Viz er 1. novembra zatvara bazu u Sarajevu, odakle će nastaviti letjeti do Abu Dabija i Londona, ali će se fokusirati na svoje prisustvo u Tuzli.
Viz er (Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN) -
Viz er (Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN)

Iz kompanije su naveli da je ova odluka rezultat trenutno izazovnog makroekonomskog okruženja, kao i kontinuiranih izazova u lancu snabdijevanja.

- Putnici sa rezervacijama na koje utiče ova odluka danas će biti kontaktirani putem i-mejla sa savjetima o svim njihovim opcijama, koje uključuju - ponovnu rezervaciju, puni povrat novca ili 120 odsto originalne cijene u vidu kredita avio-kompanije - precizirano je u saopštenju iz Viz era.

Iz ove kompanije naglašavaju da je prioritet smanjiti sveukupni poremećaj za putnike u BiH i zaštiti proces zapošljavanja ekipe.

Sa aerodroma u Tuzli biće uvedeni novi letovi do Ajndhovena i pojačane frekvencije na rutama do Bazela, Frajburga, Dortmunda i Memingena.

Posada, piloti i kabinsko osoblje Viz era sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo danas su obaviješteni o ovoj odluci, te im je ponuđena mogućnost da lete iz druge baze u BiH ili iz susjedstva.