latinica  ћирилица
05/10/2022 |  15:15 | Autor: TANЈUG

Počinje Evroliga: Efes brani titulu

Nova sezona Evrolige, najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi, počinje sutra i prema svim najavama mogla bi da bude uzbudljivija nego ikad, posebno kad su u pitanju navijači iz Srbije.
Evroliga (Foto: RTS) -
Evroliga (Foto: RTS)

Crvena zvezda i Partizan predstavljaće region u elitnom takmičenju, igraće se večiti derbi u Evroligi, pošto su poslije suspenzije ruskih klubova (CSKA, Zenit, Uniks), crno-bijeli dobili vajld-kard.

Efes, predvođen Vasilijem Micićem, pokušaće da osvoiji treću uzastopnu titulu, što je u novijoj istoriji uradila samo Јugoplastika, a prema prognozama najveći rivali za titulu biće im Real Madrid, Barselona sa Nikolom Kalinićem, Fenerbahče sa Nemanjom Bjelicom, Makabi, a možda i Virtus, povratnik u elitno društvo, na čelu sa Milošom Teodosićem.

Biće zanimljivo vidjeti kako će Dejan Radonjić predvoditi Panatinaikos u elitnom društvu, a naravno, nikada se ne smije otpisati ni drugi grčki velikan, Olimpijakos.

Na startu sezone Efes dočekuje Crvenu zvezdu, dok Partizan gostuje kod Albe iz Berlina, a prvi vječiti derbi u Evroligi odigraće se 8. decembra u Štark areni, a domaćin je Partizan.

Raspored prvog kola:

Četvrtak: Panatinaikos - Real Madrid, Asvel - Olimpija, Makabi - Žalgiris, Bajern - Fenerbahče, Valensija - Baskonija.

Petak: Efes - Crvena zvezda (19.30), Alba - Partizan (20.00), Barselona - Olimpijakos, Virtus - Monako.