latinica  ћирилица
05/10/2022 |  16:03 ⇒ 16:05 | Autor: SRNA

Predsjednik paljanskog PDP-a se sastao sa zamjenikom britanskog ambasadora

Odbornik PDP-a u Skupštini opštine Pale Vladimir Lučić sastao se u ponedjeljak, 3. oktobra, u ugostiteljskom objektu u Sarajevu sa zamjenikom ambasadora Velike Britanije u BiH Nilom Kavanagom, saznaje Srna iz diplomatskih izvora.
PDP - Foto: RTRS
PDPFoto: RTRS

Povod ovog sastanka, koji je održan dan nakon opštih izbora u BiH, nije poznat, ali s obzirom na zahtjev PDP-a da se ponovi brojanje glasova zbog, kako su rekli, sumnje u izborni proces, i najavljenog protesta u Banjaluci može se pretpostaviti i tema razgovora.

Novinar Srne kontaktirao je Lučića koji je negirao da se sastao sa zamjenikom britanskog ambasadora u BiH, iako izvor Srne tvrdi da je upravo Lučić sjedio sa Kavanagom u ugostiteljskom objektu /poslastičarnica i buregdžinica/ kod Hotela "Evropa" u ponedjeljak između 8.00 i 9.00 časova.

Stručnjak za bezbjednost Ljuban Karan rekao je ranije danas da je najava protestnog skupa opozicije dio istog scenarija – stvaranja nemira u Republici Srpskoj iza čega stoje britanska i obavještajne službe drugih zapadnih zemalja.

- Ovo je po meni pokušaj razbijanja Republike Srpske, a svi mi koji pratimo tu problematiku nemamo nikakvu dilemu da iza toga stoje Britanci i da je to njihov rukopis. On je prepoznatljiv i u ranijim dešavanjima i u Republici Srpskoj i na Balkanu - rekao je Karan Srni.

Trivićeva i PDP su u nedjelju proglasili pobjedu i slavili u Banjaluci iako nisu prebrojani glasovi sa svih biračkih mjesta. Do tada im je izborni proces bio regularan, a izbori fer i korektni.

Međutim, dan poslije kada su vidjeli da su ubjedljivo izgubili izbore održan je sastanak sa zamjenikom britanskog ambasadora i tada su, vjerovatno, dobili upute za dalje ponašanje i organizovanje protesta u četvrtak u Banjaluci.