latinica  ћирилица
05/10/2022 |  19:14 ⇒ 20:18 | Autor: RTRS

Gatačkim školama uručeno 1.500 knjiga (VIDEO)

Pedeseta je godina najstarije programske akcije Radio-televizije Srbije "Knjiga solidarnosti". Tim povodom Osnovnoj školi "Sveti Sava" i Srednjoj školi "Pero Slijepčević" u Gacku, uručena je vrijedna donacija - 1.500 knjiga za školsku biblioteku.
Gacko - donacija bibliotekama - Foto: RTRS
Gacko - donacija bibliotekamaFoto: RTRS

Ovo je vrijedan poklon gatačkim učenicima jer od danas imaju znatno veći izbor da za sebe pronađu neko zanimljivo štivo. Među 1.500 naslova je sveobuhvatna literatura - od školske lektire, istorijskih knjiga, stručne literature iz raznih naučnih oblasti.

"Knjiga solidarnosti" RTS-a oprema školske biblioteke  i jedinstvena je aktivnost koja ima humanitarnu, kulturnu i prosvetiteljsku misiju, a stiže svuda gdje se govori, čita i piše na srpskom jeziku.

- Ovo je prvi veliki poklon našoj školi u posljednjih desetak godina i od velikog nam je značaja, jer nismo u tom obimu obnavljali građu naše biblioteke, a značiće mnogo i za naše učenike, ali i nastavke - rekao je direktor Osnovne škole "Sveti Sava" Nikola Milinković.

Mihailo Šćepanović, urednik "Knjige solidarnosti" istakao je da je za pet decenija koliko postoji ova akcija, dodijeljeno blizu tri miliona knjiga.

- Knjiga solidarniosti je samim tim značajna, prepoznata i nagrađivana mnogim priznanjima. I, naravno, nastavlja svoj misiju - dodaje Šćepanović.

U saradnji sa Sportskim savezom Republike Srbije, u okviru ove akcije donirane su košarkaške, fudbalske i odbojkaške lopte za gatačke škole.