latinica  ћирилица
06/10/2022 |  10:55 ⇒ 17:26 | Autor: SRNA

Đurđević: Ponovljenim brojanjem glasova utvrđene nepravilnosti kojima je oštećen SNSD (VIDEO)

Ponovljenim brojanjem glasova na tri biračka mjesta u Bijeljini utvrđene su napravilnosti kojima je drastično oštećen SNSD i glasovi pripisani opoziciji, rekao je danas Srni član Glavnog odbora SNSD-a iz Bijeljine Aleksandar Đurđević i odbacio pokušaj opozicije za prekrajanja izborne volje na ulici.
Aleksandar Đurđević - Foto: RTRS
Aleksandar ĐurđevićFoto: RTRS

- Na biračkom mjestu 011 SNSD je oštećen za 50 gasova, PDP-u je dodato 26 glasova. Na biračkom mjestu 027 SNSD je oštećen za 54 glasa za Narodnu skupštinu Republike Srpske i 51 glas za Parlamentarnu skupštinu. Na biračkom mjestu 168 na zapisniku za Narodnu skupštinu SNSD-u je upisano nula glasova, nakon ponovljenog brojanja SNSD je imao 43 glasa - naveo je Đurđević.

Ističući da SNSD ima oko 100.000 glasova prednosti za srpskog člana Predsjedništva i za Narodnu skupštinu, oko 150.000 glasova prednosti za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine i oko 30.000 glasova prednosti kandidata za predsjednika Republike Milorada Dodika u odnosu na Јelenu Trivić, Đurđević je ocijenio da je nemoguće da taj ogroman kontigent glasova bude sporan.

- Greške su se dešavale i na štetu SNSD-a, što pokazuje ponovljeno brojanje glasova na tri biračka mjesta u Bijeljini, gdje je na sva tri drastično oštećen SNSD. Bilo je ponovljeno brojanje, ispravilo se, kao što će se ispraviti i ako ima negdje drugo sličnih situacija - rekao je Đurđević.

On je dodao da je na svakom biračkom mjestu bilo najmanje 20 posmatrača i da apsolutno nije moguća mahinacija koju kao izgovor navode iz opozicije.