latinica  ћирилица
06/10/2022 |  12:18 ⇒ 12:18 | Autor: sputniknews.com

Zaharova: Kijev je donio odluku o "nemogućnosti pregovora" s Putinom po nalogu Zapada

Kijev je donio odluku o "nemogućnosti pregovora" s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom po nalogu Zapada, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Marija Zaharova (Foto:EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV) -
Marija Zaharova (Foto:EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV)

- Obratili smo pažnju na nedavni nalog predsjednika Ukrajine, koji je potvrdio odluku Savjeta za nacionalnu bezbjednost i odbranu Ukrajine o "nemogućnosti" pregovora s predsjednikom Rusije - rekla je Zaharova.

Ona je navela da su se u Kijevu, kao i u situaciji s Minskim sporazumima, prvo pretvarali da žele da ih potpišu, zatim da ih potpisuju, onda da ih izvršavaju, a zatim su rekli da to neće uraditi i na taj način doveli u zabludu međunarodnu zajednicu.

- Već tada je bilo očigledno da je to učinjeno po nalogu Zapada koji ne želi da se okončaju sukobi u Ukrajini i ima namjeru da ih nastavi - zaključila je Zaharova.

Ranije je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski potvrdio odluku Savjeta za nacionalnu bezbjednost i odbranu Ukrajine o nemogućnosti pregovaranja s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, slijedi iz ukaza koji je potpisao ukrajinski lider.