latinica  ћирилица
06/10/2022 |  13:27 | Autor: SRNA

Ilić: Sljedeća sjednica 25. oktobra

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić rekao je da bi naredna sjednica gradskog parlamenta trebalo da bude održana 25. oktobra, kada će poslanici razmatrati rebalans budžeta.
Mladen Ilić - Foto: RTRS
Mladen IlićFoto: RTRS

Ilić je poslije današnje sjednice skupštinskog Kolegijuma naveo da je sljedeći zakazan za četvrtak, 13. oktobar, kada će biti utvrđen dnevni red za narednu sjednicu gradskog parlamenta.

On je naveo za Srnu, da bi 25. oktobra odbornici trebalo da razmatraju rebalans budžeta, veliki broj regulacionih planova, o prostoru koji grad daje u zakup.

Ilić očekuje da će na dnevnom redu biti dosta tačaka jer parlament nije zasjedao dva mjeseca.

On smatra da bi do kraja godine trebalo da budu održane tri sjednice Skupštine grada na kojim će se raspravljati i o nacrtu budžeta, te da, ako to bude potebno, može biti održana i vanredna sjednica.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković poručio je kako su naredne sjednice od izuzetnog značaja, te da će na sljedećoj raspravljati o rebalansu budžeta, koji je strateški važan dokument.

- Imamo suficit blizu 20 miliona KM. O tome treba da raspravljamo, ali da imamo u vidu i sva ova povećanja cijena, kako za održavanje higijene, izgradnju vodovoda. Cijene su sve veće na tržištu i rebalans treba da uskladimo sa postojećom inflacijom - rekao je Stanivuković novinarima nakon sjednice Kolegijuma.

On je naveo da će se pred odbornicima uskoro naći i nacrt budžeta za 2023. godinu, te poručio da je Banjaluka stabilna.

- Na računu imamo 43 miliona KM, možemo da planiramo da isplaćujemo sve naše redovne obaveze. Kada je riječ o rebalansu, tu treba da bude i onaj dio koji se odnosi na povećanje plata u javnim ustanovama, ali i u Gradskoj upravi - rekao je Stanivuković.

Skupština grada Banjaluka održala je 19. jula posljednje zasjednje pred opšte izbore.