latinica  ћирилица
06/10/2022 |  13:51 ⇒ 17:25 | Autor: RTRS

Vlada će nastaviti da pomaže Dječije pozorište (VIDEO)

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministarka finansija Zora Vidović posjetili su danas Dječije pozorište Republike Srpske u Banjaluci.
Višković i Vidović u posjeti Dječijem pozorištu - Foto: RTRS
Višković i Vidović u posjeti Dječijem pozorištuFoto: RTRS

Višković i Vidovićeva obišli su radove na rekonstrukciji Dječijeg pozorišta.

U cilju poboljšanja uslova svih kulturnih institucija Vlada Srpske je, u saradnji sa rukovodstvom Dječijeg pozorišta, za ovaj projekat izdvojila nešto manje od 140.000 KM.

Višković je najavio da će Vlada Srpske nastaviti da pomaže Dječije pozorište, navodeći da su pri kraju radovi koji će omogućiti lakši boravak djece sa invaliditetom, ali i sanacija toaleta, imajući u vidu da je riječ o objektu koji je građen sedamdesetih godina prošlog vijeka.

On je dodao da će, u saradnji sa gradom Banjaluka, biti predložen i projekat rekonstrukcije krova zgrade u kojoj je, osim Dječijeg pozorišta, smješteno još nekoliko institucija.

Višković je naglasio da će i sa predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom razgovarati o obezbjeđivanju oko 200.000 KM za digitalnu scensku opremu, za šta je ovo pozorište apliciralo.

Direktorka Dječijeg pozorišta Republike Srpske Ljiljana Labović Marinković rekla je da je ova ustanova kulture dobila značajna priznanja, što ih svrstava među referentnije teatre u Evropi.