latinica  ћирилица
06/10/2022 |  14:09 ⇒ 14:17 | Autor: SRNA

Najmanje 36 ubijenih u napadu na Tajlandu

Broj poginulih u napadu na ustanovu za dnevni boravak djece u tajlandskoj pokrajini Nong Bua Lam Pu porastao je na 36, uključujući 24 djece, saopštile su pokrajinske vlasti.
Pucnjava na Tajlandu (Foto: EPA-EFE/RUAMKATANYU FOUNDATION) -
Pucnjava na Tajlandu (Foto: EPA-EFE/RUAMKATANYU FOUNDATION)

- Broj ubijenih u je 36, uključujući 22 djece - 19 dječaka i tri djevojčice - u zgradi predškolske ustanove, dok su dva dječaka ubijena izvan objekta, uključujući sina napadača. Pored toga, izvan ustanove ubijeno je još šest muškaraca i šest žena, a 12 ljudi je povrijeđene - navodi se u saopštenju.

General policije Pajsal Lusombun izjavio je da je napadač Panja Kamrab, bivši policajac koji je otpušten prošle godine zbog zloupotrebe droge, bio pod uticajem droge prilikom napada.

Kamrab je nakon napada pobjegao u svom kamionetu, koji je kasnije pronađen ispred njegove kuće. Policajci su u kući pronašli njegovo i tijelo njegove supruge i sina.

Policija je zaključila da je Kamrab izvršio samoubistvo, nakon što je ubio suprugu i sina, a u prilog tome govori i činjenica da se rane podudaraju sa kalibrom pištolja koji je korišten u napadu na predškolsku ustanovu.

Pištolj je pronađen u kući, blizu Kamrabovog tijela.

List "Bangkok post" javio je da je napadač bio naoružan i vatrenim i hladnim oružjem.