latinica  ћирилица
06/10/2022 |  15:21 ⇒ 15:26 | Autor: TANЈUG

Snima se nastavak kultnog filma "Munje" (FOTO)

Nastavak kultnog filma "Munje", pod nazivom "Munje opet", snima se ovih dana i u Beču, gdje glumačka ekipa, predvođena rediteljem Radivojem Rašom Andrićem, vrijedno radi.
Snimanje filma "Munje opet" u Beču (Foto: Tanjug/ Zoran Mirković) -
Snimanje filma "Munje opet" u Beču (Foto: Tanjug/ Zoran Mirković)

Nadomak poznatog ugostiteljskog objekta “Lepa Brena“, scene snimaju i glavni likovi, Mare i Pop, koje su prije 20 godina "oživjeli" Boris Milivojević i Sergej Trifunović, koji su, kako kaže Andrić, ostali po karakteru isti kao i prije 20 godina.

Snimanje je počelo pre nedelju dana u Beogradu, deo će ovih dana biti snimljen u Beču, jer je i radnja filma smeštena u inostranstvo, ali ekipa je itekako željna snimanja, da nastavi tamo gde je stala pre dve decenije i da napravi podjednako uspješnu filmsku priču.

Na pitanje kako ponoviti uspjeh "Munja", Andrić priznaje da ni sam ne zna.

- Bolje da me to ne pitate, jer me to najviše plaši. To je sada dvostruka odgovornost - rekao je Andrić za Tanjug u pauzi snimanja u Beču.

Kaže da su “Munje opet“, nastavak prvog dijela, iako “kasni nastavak“, budući da se radnja dešava 20 godina kasnije.

- Ali, dva glavna lika su ista, glavni negativac je isti, tu su i djevojke iz prvog dijela filma. Nažalost, nema Nebojše Glogovca...Ali, tu su novi, mladi, prilično dobri glumci - kaže Andrić.

Priča da se dugo čekalo sa nastavkom, jer je u međuvremenu, preminuo Nebojša Glogovac, koji je u filmu igrao policajca, a onda, iskreno kaže, “nije nam bilo ni do čega“.

- Našli smo, ipak, način kako da i njega uključimo u film i uspjeli smo u tome. Tek treba da snimimo te scene, pa neću sada da otkrivam ništa - ostao je zagonetan reditelj.

Snimanje filma "Munje opet" u Beču (Foto: Tanjug/ Zoran Mirković)

Na pitanje kakvi su Pop i Mare danas, kaže - potpuno isti, samo malo stariji.

- Njihovi odnosi su se malo razvili, ali su potpuno isti - i dalje žive sa majkama, i dalje manje-više ne rade ništa i i dalje su jako zabavni - rekao je Andrić.

Brojne replike iz “Munja“ ostale su da žive i često ih mnogi citiraju, a reditelj se nada da će tako biti i sa drugim dijelom filma.

Na pitanje kako se odlučio da snima nastavak u Beču, odgovara da je takav bio scenario.

“Munje'' su bile film i o Beogradu. Mene je bilo strah da snimam film o današnjem Beogradu, jer ga više ni ne poznajem toliko, jer sam mator, pa ne znam šta se dešava, i to bi bilo sumnjivo...I, kada je scenarista smislio da se film odvija u inostranstvu, sunce me je ogrijalo i olakšalo mi posao - priča Andrić.

Dodaje, ipak, da će se u Beču snimati samo tri dana, a ostale stvari koje se dešavaju u Beču, “glumiće“ Beograd i neki gradovi bliži Beogradu.

Lokal “Lepa Brena“ su izabrali zahvaljujući pomoći nekih naših ljudi koji žive i rade u Beču.

- Imali smo ovde neke naše ljude, koji su nam pomogli, koji se bave ovim poslom i kada smo na osnovu fotografija, tražili gdje ćemo snimati, oni su nam slali šta treba, dodali neke svoje ideje. Inače, bio sam u ''Lepoj Breni'' , kada sam bio u Beču - kazao je Andrić.

Folkoteka "Lepa Brena" poznata je ne samo u Beču, već i svim našim ljudima koji su nekada posjetili glavni grad Austrije, a vlasnik Milenko Šoškan kaže da je počastvovan što se srpski film snima ispred njegovog lokala i što će se lokal i on vidjeti u nastavku kultnog filmskog ostvarenja iz Srbije.

Šoškan ističe da je rado ugostio glumce i filmsku ekipu u svom lokalu, dok snimaju.

"Lepa Brena'' je kultni lokal u Beču i zaslužuje da se pojavi i u srpskom filmu - kaže vlasnik folkoteke, koja ove godine slavi 30 godine postojanja.

Snimanje filma počelo je prije nedjelju dana, a premijera se očekuje sljedeće jeseni.

- Snimamo tek nedjelju dana i čeka nas još šest nedjelja, ako nas vrijeme posluži. Ali, biće prilično duga obrada, jer ima dosta kompjuterskih dodataka, pošto je ovo i muzički film, pa će biti mnogo tonske obrade. Neće skoro biri premijera, najranije na jesen sljedeće godine - najavio je reditelj Raša Andrić.

Originalnu glumačku postavu ove urbane komedije autorskog tandema Raše Andrića i scenariste Srđe Anđelića, činili su Boris Milivojević, Sergej Trifunović, Maja Mandžuka, Nikola Đuričko, Zoran Cvijanović i Nebojša Glogovac.

Brojna filmska ekipa privukla je pažnju i Bečlija koji su prolazili ovim krajem i koji bi zastajali i pitali šta se snima.